Εδώ και 20 χρόνια περίπου ασχολούμαστε με το σκάκι, προπονώντας εκατοντάδες παιδιά σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Αυτή την εμπειρία της δώσαμε το σχήμα του βιβλίου. Για το περιεχόμενο χρησιμοποιήσαμε την ενέργεια που παίρναμε τόσα χρόνια από τους μαθητές μας, λίγη φαντασία και πολύ κόπο και τα δύο βιβλία μας έγιναν πραγματικότητα: "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το σκάκι" και "Σκάκι και φαντασία".

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ & ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

1996-97
Η Νηπιαγωγός και η δασκάλα του Αγ. Παύλου γνώριζαν για τη δουλειά που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια στην Καλλικράτεια. Έτσι λόγω της γειτνίασης του Αγ. Παύλου με την Καλλικράτεια και με τη βοήθεια του τότε Δημάρχου κ. Λαχταρίδη ξεκινήσαμε μαθήματα :η Ειρήνη στο Νηπιαγωγείο και εγώ στο Δημοτικό εντός ωραρίου.
Μία ημέρα την εβδομάδα είχαμε ημέρα σκακιού για το σχολικό συγκρότημα των σχολείων της περιοχής όπου συστεγαζόταν τα δύο τμήματα.
Το Νηπιαγωγείο Αγ. Παύλου είναι μέχρι σήμερα το μοναδικό στην Ελλάδα στο οποίο έγιναν συστηματικά μαθήματα σκακιού εντός ωραρίου.
Το μονοθέσιο Δημοτικό είναι το τρίτο Δημοτικό Σχολείο στο οποίο έγιναν μαθήματα εντός ωραρίου -μετά από αυτά της Ν. Καλλικράτειας.
Τα σχολεία αυτής της περιοχής δεν ανήκαν στο Πρόγραμμα "ΜΕΛΙΝΑ", ωστόσο βρέθηκε η κατάλληλη φόρμουλα να ενταχθεί το σκάκι με αφορμή το πρόγραμμα "ΣΩΚΡΑΤΗΣ" αλλά και τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου